Replacement image used when flash does not load
Lunes - 23 Mayo 2022

TERTÚLIA DIALÒGICA

 

Vos proposem l’inici de TERTÚLIES DIALÒGIQUES de diversos continguts. En esta ocasió sobre un tema d’actualitat.

QUÈ SÓN?

Es tracta de la construcció col•lectiva de significat i coneixement en base al diàleg entre tots els participants de la tertúlia. El funcionament de les tertúlies dialògiques es basa en els 7 principis de l’Aprenentatge Dialògic i es desenvolupen en base a les millors creacions de la humanitat en diferents camps: des de la literatura fins a l’art o la música.

Per mitjà de les tertúlies dialògiques es potencia l’apropament directe sense distinció d’edat, gènere, cultura o capacitat a la cultura clàssica universal i al coneixement científic acumulat per la humanitat al llarg del temps.

COM S’ORGANITZEN?

En cada sessió els participants exposen la seua interpretació sobre allò que s’està treballant en la tertúlia dialògica (un text literari, una obra d’art, una peça musical, una aportació matemàtica, etc.). Així, s’expressa a la resta allò que li ha suscitat l’escrit, explicant per què li ha cridat l’atenció, relacionant-lo amb diàlegs previs de tertúlies anteriors, exposant la reflexió prèvia al respecte, etc. A través del diàleg i les aportacions de cada ú es genera un intercanvi enriquidor que permet aprofundir en el tema del qual tracta la tertúlia, promovent al mateix temps la construcció de nous coneixements. En cada sessió una de les persones participants assumix el rol de moderador amb la idea d’afavorir una participació igualitària entre tots.

Per exemple, en la tertúlia literària  els participants es comprometen a llegir un número de pàgines o capítols i a elegir paràgrafs que després, en la tertúlia, lligen en veu alta, expliquen perquè els han escollit i debaten sobre ells. 

 

Si es tracta d’un article es poden fer anotacions sobre el document.

 

La primera tertúlia tindrà lloc el dimarts 1 de març a les 15:30h en la sala d’usos múltiples. El primer tema és la RESILIÈNCIA; podeu trobar l’article i la llista d’inscripció a secretaria. A partir d’esta primera experiència parlarem d’interessos comuns i organitzarem altres grups. No és obligatori participar en totes les tertúlies però vos recomanem que estigueu atents a les ofertes que sorgiran en breu des dels diferents departaments.